Opvoeding, – en gehoorzaamheid

Klik op de gewenste button voor informatie over de cursus.

In alle opvoeding, – en gehoorzaamheidscursussen werken we vanuit rust. Vanuit rust kan uw hond leren om samen met u te werken. Contact tussen u en uw hond vinden wij erg belangrijk en dit gaan we u met diverse oefeningen aanleren en/of versterken. De oefeningen zijn vooral praktijkgericht, zodat u het direct thuis kan oefenen/toepassen.

Veel oefeningen leert u uw hond aan met zelfbeheersing. Door het gewenste gedrag van uw hond te belonen, gaat uw hond dit gedrag vaker aanbieden. Bij ongewenst gedrag leren wij u, hoe u dit kan doorbreken of voorkomen.

Wij trainen positief, dat betekent dat wij geen fysieke correctie of dwang tolereren. We belonen met beloningsbrokjes, met spel of met bijvoorbeeld de omgeving (zwemmen, spelen met andere honden). Daarnaast leren wij u en uw hond wel een correctie woord aan, zodat u uw hond wel kunt begrenzen als het nodig is.

Vanaf dat uw hond 8 weken oud is mag u bij ons komen trainen. De cursussen worden op verschillende dagen en tijdstippen aangeboden.

Wij werken niet met examens, u ontvangt een certificaat als u de cursus naar behoren heeft doorlopen.

De eerste les van iedere cursus laat u een geldige titerverklaring of een inentingsboekje zien aan uwinstructeur. Voor de volgende ziekten dient een verplichte enting en/of titerverklaring: Hondenziekte, Parvo en Leverziekte (HCC).

Wilt u komen trainen bij hondenschool Have Fun? Instromen in de cursus kan direct na het volgen van een privéles (eerste les van het lessenpakket). Tijdens dit gesprek maken wij even kennis met elkaar en bespreken we in welke cursus u mag beginnen. Maar belangrijker, uw hond kan alvast wennen aan het veld, de geuren en geluiden.

Afhankelijk van het aantal (assistent) trainers is de groep niet groter dan 6 cursisten. Wij kiezen bewust voor trainen in kleine groepen zodat wij iedereen voldoende kunnen begeleiden.