Danielle Keller

Van uit de luier (1971) was ik al met dieren bezig. Mijn ouders waren in het bezit van een volière en een Boxer. Maar konijnen waren tevens van de partij. Na dat helaas op jonge leeftijd de boxer in moest slapen is er een kruising in mijn leven gekomen, Floris genaamd. Ik ben dan ook samen met hem opgegroeid. In mijn hele jonge jaren was ik al bezig met “Agility” met Floris. Het was improviseren maar het lukte wel. Hiervoor gebruikte ik de sprongen van de paarden en dat ging goed. Floris heeft de respectievelijke leeftijd van 16 jaar mogen bereiken. Na enkele jaren geen hond gehad te hebben begon het te kriebelen. Nu werd het een Rashond. We zijn toen de Kerry tegen gekomen op een dierenshow en waren gelijk verkocht. Na wat boeken gelezen te hebben zijn we overgegaan tot de aanschaf van onze eerste Kerry, Ursinus of the three corners.
Toen ik Ursus had ben ik begonnen met de opleiding van hondentrimster hetgeen waar ik veel plezier aan beleef. Met Ursus heb ik regelmatig hondenshows bezocht en mooie resultaten behaald, hij heeft de mooie leeftijd van 14 jaar mogen bereiken. Tijdens de trimopleiding heb ik besloten dat er een Kerry teefje bij kwam om zelf af en toe een nestje te fokken. En met een eigen gefokte Kerry naar show te gaan. Mijn eerste teefje was Cillarney v. ‘t Tweestromeland.
Diverse kampioenschapsprijzen behaald met haar en mooie momenten met haar meegemaakt, maar helaas kon ze ons geen pupjes geven. En hebben toen besloten om een nieuw teefje te kopen. Dit werd Gentility Gem Gaelic Out of the Blue. En met haar hebben we het eerste nestje gefokt inmiddels zijn we al tientallen jaren en vele generaties verder.
Tijdens mijn opleiding voor hondentrimster ben ik in contact gekomen met de Tibetaanse terriër. Mijn opleidster voor het trimmen van honden fokte haar eerste nestje Tibetaantjes al waar onze liefde voor dat ras ook ontstaan is. Na vele jaren is er een Tibetaanse terriër bij ons gekomen. Wantend Nice Dog’s Eshe Yerpa genaamd een mooie dame waar we enkele nestjes mee gefokt hebben . Van haar hebben we Yumly aangehouden.
Sinds 1992 ben ik intensief gaan trainen met mijn honden op diverse hondenscholen door heel Nederland. Na ruim 10 jaar zelf trainingen en workshops gevolgd te hebben, ben ik gevraagd (2003) om les te geven. Het delen van mijn kennis vind ik zeer belangrijk. De keuze was snel gemaakt. Van af die tijd geef ik les op diverse hondenscholen in verschillende richtingen , maar verzorg ik af en toe workshops zo als, hoe kan ik mijn hond goed onderhouden qua vachtverzorging en dagelijks onderhoud.
Met deze ervaringen hoop ik jullie als baas en hond tot een hecht team te maken, zodat je veel plezier en mooie momenten mag gaan beleven.

Opleidingen, cursussen en workshops enz.

2015 Agility Trainingsweek Ferienhof Kraus, S. Zepf
2015 Workshop Clickeren M.Yrjana
2012 Int Agility seminar Troisdorf (DE), (UK), (CRO), (LUX), (USA)
2011 Int Agility seminar Troisdorf (DE), (RUS), (CRO), (LUX), (USA)
2010 Int Agility seminar Troisdorf (DE), (UK), (CRO), (LUX), (USA)
2009 Agility Trainingsweek Hotel Wolf (DE) H. Mac Nelly
2009 Agility weekend Wiesbaden (DE) H. Mac Nelly
2008 Agility Trainingsweek Hotel Wolf (DE) E. Vervoort
2007 Workshop agility Katja Slippens
2005 Instructeur Beginners Agility
1998 Opl. Beheerder kinderboerderij te Barneveld
1997 Opl. Dierverzorger kinderboerderij te Barneveld
1995 Opl. Honden toiletteerbedrijf
1993 Opl. M.A.S. Rundveehouderij
1990 Opl. K.M.A.O. Dierverzorging