Frisbee cursus

Leeuwarden4De frisbeesport is een vrij nieuwe hondensport in Nederland en is komen overwaaien uit Amerika. Bij deze sport draait alles om veiligheid voor zowel baas als hond. Het is een goede manier om de conditie van de hond te verbeteren. De frisbee cursus is geschikt voor volwassenen met hun hond, maar ook zeker voor kinderen met hun hond. Het is een leuke sport om samen te doen met uw hond. Frisbee is voor bijna elke hond (vanaf 12 – 18 maanden oud) mogelijk om deel te nemen. De frisbee sport is een hele mooie uitlaatklep voor zowel hond als baas. Beide kunnen hier hun energie goed in kwijt. Met een jonge hond kan in overleg gestart worden, dan wordt er voornamelijk aandacht besteed aan het contact tussen hond en baas. Trucjes worden gedurende de cursus aangeleerd en later wanneer de hond oud genoeg is toegepast in een routine. Er zijn twee onderdelen in de frisbee cursus waar u mee te maken zult hebben, namelijk Freestyle en Mini-Distance. Bij de Freestyle voert u een showtje op muziek uit, met diverse worpen, die twee minuten duurt. En bij de Mini-Distance probeert u in een minuut tijd zoveel mogelijk punten binnen te halen, door in vakken te gooien over een bepaalde afstand.

Frisbee cursus

Frisbee cursus

Cursisten die nog niet eerder hebben gefrisbeed leren eerst zelf gooien. Bij de hond bouwen wij het ook heel rustig op. De hond moet leren timen, dit gaan wij ook stapsgewijs opbouwen.
Er zijn verschillende soorten frisbee’s voor honden, met een harde of een zachte beet. Dit kunnen wij de eerste les bekijken. Daarnaast wordt er voor en na te training een warming up en cooling down gedaan om blessures te voorkomen.

 

 

 

AHA_7255

 

De eerste les van iedere cursus laat u een geldige titerverklaring of een inentingsboekje zien aan uw instructeur.

Heeft u vragen over deze cursus, of wilt u graag meer informatie, neem dan contact via het contactformulier of bel 06-28744623.

Wilt u zich direct opgeven voor deze cursus? Klik hier.