neusspel

Neusspel

(Op workshop basis)

Neusspel is een uniek concept waarbij u samen met uw hond speur- en zoekspelletjes leert zonder dat uw hond direct naar snoepjes zoekt. Niet omdat wij tegen snoepjes zijn, maar juist omdat het zo leuk is om u te laten ervaren dat er meer mogelijkheden zijn! Neusspel is hierdoor ook uitermate geschikt voor honden “met een maatje meer” of honden met (tijdelijk) fysieke beperkingen.

Neusspel

Uniek in Nederland
Neusspel is in 2012 ontwikkeld door Diana ter Braak-Arkeveld van Praktijkspeuren in Twente en kunt u herkennen aan het logo onderaan deze pagina. Neusspel is een beschermde merknaam en geregistreerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom.

Neusspel kan gevolgd worden als workshop, privéles of als cursus.

Over Neusspel
Neusspel betekent niets anders dan in spelvorm op een actieve manier bezig zijn met de mogelijkheden van de neus van uw hond. U leert diverse Neusspellen (speuren, zoeken en huiskamerzoeken) die u, na het volgen van een workshop, privéles of cursus, eenvoudig thuis zelf kunt uitvoeren.

Cursus
De cursus zal bestaan uit 10 lessen, waarvan de eerste les een theorieles zal zijn. Daarna gaan wij aan de slag met Neusspel speuren, zoeken en huiskamerzoeken.

Het hoe en wat van neusspel

Waarom neusspel

Bij het gebruiken van de neus wordt vaak aan praktijk- of sportspeuren gedacht.

Beide erg leuk om te doen maar, het blijkt dat thuis oefenen er vaak bij inschiet. Een spoorloper is nodig en het zelf oefenen is niet binnen 10 minuten klaar. Dit weerhoudt veel mensen ervan om thuis bezig te gaan met de neus van hun hond. Erg jammer, want honden vinden dit ontzettend leuk en het is erg goed om hen mentaal uit te dagen.

Onstaan neusspel

Met deze reden heeft Diana ter Braak – Arkeveld het neusspel concept ontwikkeld. U leert tijdens een workshop of privéles diverse neusspellen, namelijk speuren, zoeken en huiskamerzoeken, die u direct thuis kunt uitvoeren. U heeft geen hulp nodig van anderen bij het uitvoeren en u hoeft geen dure materialen aan te schaffen.

 

Uitdaging

Uitdaging voor uw hond
De neusspellen maken uw hond mentaal moe. Hij moet als het ware een hele moeilijke puzzel oplossen, dat vindt hij leuk om te doen en geeft hem voldoening. Net zoals ons werk of sport voldoening kan geven. Neusspellen zijn dus ideaal om uw hond uitdaging te geven én makkelijk te integreren in onze dagelijkse omgang met de hond. U bepaald zelf wanneer en hoe vaak u de neusspellen uitvoert, dit kan dagelijks maar ook eens per week of maand. De neuspellen voor binnenhuis zijn de uitkomst op regenachtige dagen!

Gemakkelijk zelf doen!
Neusspel is ontwikkeld voor mensen die graag thuis hun hond mentaal willen uitdagen maar niet goed weten hoe dit te doen of graag iets nieuws willen leren. Na deze lessen kunt u zelf aan de slag met uw hond, zonder dat u direct voor hondensport naar de hondenschool hoeft of hulp van anderen nodig heeft.

Heeft u vragen over deze cursus,

of wilt u graag meer informatie,

neem dan contact via het contactformulier of

bel 06-28744623.

Wilt u zich direct opgeven voor deze cursus? Klik dan hieronder.