Nadac Hoopers
Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig en geschikt voor bijna elke hond.Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
Sturen op afstand
Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf minimale activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
Hoopers is daarmee geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen (bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten). Voor advies hierover staat Nadac Hoopers Nederland in contact met een Orthomanueel dierenarts.
Ook voor jonge honden is Hoopers een leuke afwisseling en kan het een goede en minder belastende voorbereiding zijn op de agility. Maar eigenlijk is Hoopers geschikt, voor iedere hond die het leuk vind om met het baasje te werken.
Parcours onderdelen
De hond moet een parcours met voornamelijk hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.
Parcoursonderdelen
- hoops
- tunnels
- tonnen
- hekjes.
Parcours
De hond moet door de hoops en de tunnels en om de tonnen en de hekjes heen lopen in een logische, vloeiende lijn.
Soorten parcoursen:
- vast parcours
- numbered hoops
- spelparcours
Aanleren
De onderdelen worden eerst apart aangeleerd, waarbij het belangrijk is dat de hond zelfstandig leert werken.
Als de hond het principe van ieder toestel snapt, kan er opgebouwd worden naar de combinatie van meerdere toestellen.
Zeer laagdrempelig en geschikt voor bijna elke hond.
Heeft u vragen over deze cursus,
of wilt u graag meer informatie,
neem dan contact via het contactformulier of
bel 06-28744623.
Wilt u zich direct opgeven voor deze cursus? Klik dan hieronder.